Hoe krijgen organisaties het Nieuwe Werken tussen de oren van de medewerkers zodat dit waarneembaar is in hun handelen op de werkplek? ‘Walk the talk’ ondersteunt het traject procesmatig en methodisch.
Verandering is aan de orde van de dag. In het werk maar ook in de privé omgeving. Denk maar aan de invoering van de Wmo. Voor organisaties is belangrijk dat hun producten door de medewerkers op adequate wijze worden uitgevoerd. Daarnaast moet de dienstverlening de gewenste resultaten opleveren en op de juiste wijze worden verantwoord. Het is voor instellingen van belang om na te denken hoe dit Nieuwe Werken tussen de oren van medewerkers komt. Voor de directie en managers is het noodzakelijk om procesveranderingen voortdurend te volgen, faciliteiten te bieden en deze veranderingen consistent uit te dragen. Dit vergt een zorgvuldige en gedegen procesondersteuning.
Een goed uitgangspunt is om uit te gaan van de eigen kracht van de medewerker. Parallel daaraan moet een ondersteuningsproces in gang gezet worden dat eenduidig is voor iedereen. Het proces dient transparant te zijn zodat het hele team weet waaraan zij zich moeten houden, c.q. weet waar ze aan toe zijn.
Bij zo’n veranderingsproces komt heel wat kijken. Er kan veel misgaan in de communicatie en informatievoorziening. Duidelijkheid, respect voor elkaar, samenwerken in het team, doen wat je zegt en niet alleen praten, maar ook handelen ofwel ‘Walking the talk’.
Walk the Talk is een model dat bestaat uit zeven fases die allemaal even belangrijk zijn en die opeenvolgend geheel doorlopen moeten worden om te komen tot het Nieuwe Werken, ofwel het realiseren van de Kanteling:
Fase 1: Bewustwordingsproces wordt in gang gezet
Fase 2: Informeren en communiceren
Fase 3: Analyse team/Analyse medewerker
Fase 4: Huidige situatie
Fase 5: Gewenste situatie
Fase 6: Ontwikkeltraject/Scholingsplan/Borgingsplan
Fase 7: Nieuwe Werken
Aanbod
- procesbegeleiding
- advies